دیوار پیش ساخته چیست؟
دیوار پیش ساخته، یکی از جدیدترین مصالح ساختمانی محبوب در صنعت ساختمانی است که قدمت استفاده از آنها، به دوره روم باستان برمیگردد. دیوارهای پیش ساخته، به سبب سرعتی که در فرآیند ساختمان سازی ایجاد میکنند، هر روز بیشتر از دیروز مورد استقبال ساختمان سازان قرار میگیرند.
منظور از دیوار پیش ساخته چیست؟
همانطور که از نام آنها مشخص است، این دیوارها به صورت حاضر و آماده به محل استفاده منتقل میشوند و در کارخانه مخصوص خود ساخته میشوند. دیوارهای از پیش ساخته که جایگزین خوبی برای آجر، خشت، سفال و گچ و دیگر مصالح ساختمانی سنتی به حساب میآید، با پشت سر گذاشتن ساخت و ساز سنتی، تاثیر شدیدی روی کاهش هزینههای ساخت یک ساختمان ایفا کردهاند. این حجم از محبوبیت دیوارهای پیش ساخته، از مزایای چشمگیر این سازه آماده سرچشمه میگیرد که در ادامه با برخی از آنها آشنا خواهید شد.
مزایای دیوارهای پیش ساخته چیست؟
مزیت دیوار پیش ساخته، تنها به تسریع فرآیند ساختمان سازی محدود نمیشود. در واقع از لحاظ فنی این سازههای آماده دارای مزایای بسیاری هستند که در لیست زیر، برجستهترین آنها را برایتان قراردادهایم:
-
افزایش امنیت و عمر مفید سازه به واسطه کاهش وزن کلی ساختمان
-
استحکام بالا به دلیل توپر بودن این دیوارها
-
کاهش ۱۵ درصدی مصالح مورد نیاز برای ساخت ساختمان
-
صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینههای خانوار به سبب عایق بودن این دیوارهای پیش ساخت
-
مقاوم در برابر رطوبت
-
مقاوم در برابر نفوذ حشرات (از جمله موریانه)
-
تسریع ساخت ساختمان تا حدود ۵ برابر
-
کاهش هزینههای سربار در ساخت ساختمان
-
کاهش خسارات و صدمات ناشی از زلزله و دیگر بلایای طبیعی
آشنایی با انواع دیوار پیش ساخته
تنوع ساخت ساختمانها بسیار است و قاعدتا این تنوع، انواع مختلفی از سازههای پیش ساخته (مخصوصا دیوار پیش ساخته) را میطلبد. نوع کاربری ساختمان، شرایط فرهنگی محیط و همچنین شرایط فرهنگی و اقلیمی منطقه، پارامترهایی هستند که در انتخاب نوع دیوار پیش ساخته تاثیرگذارند. در واقع دیواری که برای یک پارکینگ طبقاتی استفاده میشود، با دیوار برجهای مسکونی، خانههای ویلایی یک طبقه یا ساختمانهای تجاری متفاوت است.
دیوار پیش ساخته گچی
دیوارهای پیش ساخته گچی، جزو دیوارهای غیر باربر رده بندی میشوند؛ یعنی نباید وزن کلی ساختمان را روی دوش آنها گذاشت و تنها برای پارت بندی و جداسازی قسمتهای داخلی یک ساختمان کاربرد دارد. این دیوارها با توجه به مواد اولیه سبکی که دارند (گچ ریز، آب و برخی الیاف سبک غیر حساسیت زا)، نقش مهمی در کاهش وزن کلی ساختمان ایفا میکنند.
دیوارهای پیش ساخته، انواع مختلفی (ضد آب، مسلح، سوراخدار و توپر) دارند که عرض آنها بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلیمتر متغیر است و طول آنها نمیتواند بیشتر از ۱۰۰۰ میلیمتر باشد.
دیوار پیش ساخته کناف
این دیوار نیز در راستای تقسیمبندی قسمتهای داخلی ساختمان به کار گرفته میشود که اجرای آن از دو حالت زیر خارج نیست:
-
با سیستم سازهای
-
بدون سیستم سازهای
سلام وقت به خیر
کارگری که اشنای با دیوار پیش ساخته رو داره نیاز دارید؟؟؟
ممنون میشم جواب بدید