14 وظیفه مهم و اساسی سرایدار ها

از مشاغل پراهمیت در ساختمان‌های بزرگ می‌توان به شغل سرایدار ی اشاره کرد. اهمیت این شغل تا حدی است که در مشخصات آگهی‌های خریدوفروش خانه، به داشتن سرایدار هم اشاره می‌شود. سرایدار موجب نظم بخشیدن به آپارتمان و حفظ امنیت آن می‌شود. ما در این مقاله از  maskankian.com قصد داریم در غالب سوالات متنوع شما عزیزان در این زمینه، کمی بیشتر در این باره صحبت کنیم  و شما را با “وظایف سرایدار آپارتمان” به خوبی آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

 

سرایدار به چه کسی گفته می‌شود؟

سرایدار شخصی است که انجام فعالیت‌ها و کارهای مربوط به ساختمان مانند نظافت، حفاظت از ساختمان، جلوگیری از خسارت به ساختمان و بسیاری از وظایف دیگر را در کل ساعات شبانه‌روز بر عهده دارد.

سرایدار یک ساختمان وظایف مختلفی را به عهده دارد؛ از جمله این وظایف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. نگهبانی و حفظ امنیت ساختمان یا مجتمع.

2. انجام کارهای نظافتی ساختمان. کارهایی از قبیل نظافت راهرو، پله، پارکینگ، آسانسور، محوطه بیرونی ساختمان و غیره.

3. برف‌روبی حیاط، پارکینگ و محوطه بیرونی ساختمان هنگام بارش برف.

4. مراقبت روزانه از فضای سبز ساختمان و آبیاری آن‌ها.

5. محافظت از تجهیزات ساختمان و جلوگیری از خسارت به آن‌ها. تجهیزاتی مانند آسانسور، تأسیسات گرمایشی و برقی و غیره.

6. جمع‌آوری کیسه‌زباله در ساعتی مشخص از درب منزل هر واحد.

7. حضور تمام‌وقت در ساختمان به‌ویژه در ایام تعطیلات.

8. حضور به موقع برای انجام فعالیت‌های روزانه.

9. شستن دیوارهای داخلی ساختمان سالی یک یا دو بار.

10. جمع‌آوری شارژ ساختمان و سایر هزینه‌های ساختمان با هماهنگی مدیر ساختمان.

11. بررسی روزانه موتورخانه و سایر تجهیزات مجتمع.

12. روشن کردن چراغ‌های ورودی‌ها و پارکینگ پیش از تاریک شدن هوا.

13. روغن‌کاری درب‌ها، تعویض لامپ‌های سوخته و محکم کردن پیچ‌های دستگیره‌ها و قفل‌ها و غیره.

14. بازدید از پشت‌بام و بررسی کولرها برای جلوگیری از نشت آب.

وظایف سرایدار ساختمان ممکن است در هر ساختمان یا مجتمع متفاوت باشد؛ اما در همه ساختمان‌ها قانون مشترکی وجود دارد و آن انجام وظایف محول شده به درستی و با دقت است.

14 وظیفه مهم و اساسی سرایدار ها

 

هنگام استخدام سرایدار باید چه نکاتی را موردتوجه قرار داد؟

فردی که قرار است به عنوان سرایدار ساختمان استخدام شود باید صلاحیت‌های لازم را داشته باشد:

1. متأهل و دارای حداکثر یک فرزند یا مجرد و سن بالای ۵۰ سال و کمتر از ۶۰ سال.

2. عدم اعتیاد به مواد مخدر یا استعمال دخانیات.

3. عدم سوءپیشینه کیفری.

4. برخورداری از سلامت جسمی و روانی.

5. معرفی یک ضامن معتبر و ارائه چک بانکی جهت تضمین تخلیه ملک.

6. آشنایی با روش‌های اطفای حریق.

7. آشنایی با قوانین سرایداری و نگهبانی از مجتمع.

مدت‌زمان قرارداد سرایدار چند وقته است؟

مدت‌زمان قرارداد اجاره سرایدار سه‌ماهه می‌باشد. در صورت رضایت ساکنان ساختمان، مدیر در دوره‌های سه‌ماهه بعدی می‌تواند قرارداد او را تمدید کند. در صورت عدم رضایت ساکنان از عملکرد سرایدار، او باید ظرف مدت ۱۵ روز سوییت سرایداری را تخلیه کند.

شرایط محل زندگی سرایدار به چه صورتی باید باشد؟

غالب اوقات سوئیت سرایداری در طبقه منفی یک و یا همکف ساختمان قرار دارد، ماده 34 قانون تملک آپارتمانها در این مورد اشاره کرده که به انتخاب مدیر ساختمان و هئیت مدیره ساختمان، شخصی که دارای صلاحیت است و با قوانین کلی ساختمان منافاتی ندارد، به عنوان مستاجر سوئیت اشاره‌شده انتخاب می‌گردد و با ایشان قراردادی تنظیم می‌شود. با توجه به توافقات مدیر ساختمان و شخص انتخاب شده، یا در ازای اجاره‌ی ماهیانه سرایدار تعهد می‌دهد که خدماتی را به عنوان سرایدار انجام دهید یا علاوه بر در اختیار قرار دادن سوئیت سرایداری مبلغی ماهیانه به ایشان تعلق گیرد.

ضمنا بهتر است بدانید که بر اساس ماده ۴۵، سوئیت سرایداری جزء مشاعات ساختمان به حساب می‌آید و تغییر کاربری آن به منظوری غیر از سکونت سرایدار تنها منوط به اجماع تمامی مالکین ساختمان خواهد بود.

14 وظیفه مهم و اساسی سرایدار ها

 

سایر بایدها و نبایدهای در مورد سرایداران به چه صورت است؟

یکی از نگرانی‌های ساکنان یک آپارتمان این است که در زمان تعطیلات، مخصوصا تعطیلات عید نوروز که اکثر واحدها به سفر می‌روند، احتمال سرقت از واحد آنها بیشتر می‌شود. در صورتی که ساختمان دارای سرایدار باشد، بایستی بدانید که طبق ماده ۳۷ قانون سرایدار مکلّف است در ایام تعطیلات خصوصاً تعطیلات عید نوروز به صورت تمام وقت در ساختمان حاضر بوده و نگهبانی از ساختمان را بر عهده گیرد.

مورد بعدی که می‌خواهیم به آن اشاره کنیم و شاید خودتان تجربه آن را داشته‌اید، این است که آیا سرایداران اجازه دارند که به دوستان یا آشنایانشان در سوئیت سرایداری سکنی دهند؟ بر اساس ماده 38، پاسخ منفی است و سرایدار به هیچ وجه مجاز به سکنی دادن افرادی غیر از افراد ذکر شده در قرارداد اجاره نیست.

اما آیا در مورد شرایط مرخصی رفتن سرایدار اطلاعی دارید یا خیر؟ ماده ۳۹ قانون در این باره اشاره کرده است که سرایدار مجاز خواهد بود با هماهنگی و موافقت مدیر در سال حداکثر به مدت ده روز و با معرفی فرد جایگزین به مرخصی برود. ضمن اینکه با در نظرگرفتن ماده ۴۲ سرایدار باید بداند که قبل از مرخصی بایستی هماهنگی‌های لازم را با مدیر ساختمان را انجام دهد تا در انجام فعالیتهای شغلی سرایدار و حضور و غیاب وی در ساختمان، لطمه­ای به وظایف عنوان شده در ماده ۳۶ وارد نگردد.

 

این مطلب را از دست ندهید :   عقب‌ماندگی قیمت مسکن نسبت به تورم عمومی

یک نظر

  1. علی تقی زاده پاسخ

    سلام
    ممنون از مطلبتون، اما شما در مطلبتون استناد کردید به مواد قانون 1)منظور از قانون چه قانونی می باشد؟ 2) اگر قانون مدنظر شما قانون تملک آپارتمان ها می باشد، این قانون شامل 15 ماده است و آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها نیز شامل 27 ماده می باشد اما در مطلبتون استناداتی به مواد 34، 36، 37، 38، 39، 42و 45 شده .:)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *