زمان ثبت نام جدید مسکن ملی

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هیچ مشکلی میان دولت با وزارتخانه ها بر سر تخصیص زمین برای ساخت مسکن وجود ندارد گفت: سایت ثبت نام مسکن ملی بسته است و فعلا ثبت نام جدید صورت نمی گیرد.

به گزارش مسکن کیان به نقل از شهرخبر، ارسلان مالکی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه این نشست با این هدف است که عملکرد سه سال گذشته دولت سیزدهم یعنی عملکرد یک هزار روز خدمت را گزارش کنیم گفت: در بخش زمین در دولت سیزدهم اتفاقات بزرگی رخ داد. آنچه که مشخص است این است که در دولت های گذشته اولویت آنها مسکن نبوده است و تامین زمین قبل از دولت سیزدهم با یک کُندی و شاید در برخی سال ها با توقف روبرو بود.

وی ادامه داد: در ۳ سال گذشته ۱۵۳ هزار هکتار اراضی برای تولید مسکن تسهیل شد که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار برای مسکن مطالعه شد. همچنین از این میزان اراضی مطالعه شده ۳۱ هزار هکتار توسط کارگروه‌های کارشناسی مورد مخالفت قرار گرفت و ۴۸ هزار هکتار برای ساخت مسکن قطعی شد.

رشد ۳۰۰ درصدی تسهیل زمین در ۳ سال گذشته

مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اینکه ۱۸ هزار هکتار از اراضی نیز در حال حاضر در حال بررسی است اضافه کرد: در ۳ سال گذشته ۱۵۳ هزار هکتار زمین در نقاط مختلف کشور شناسایی شد که ۳۰۰ درصد نسبت به دوره ۱۰ساله قبل افزایش یافت.

مالکی با بیان اینکه عزم دولت و مجموعه وزارت راه و شهرسازی رفع مشکلات مردم در بخش مسکن است، گفت: مکان‌یابی و شناسایی و بررسی احداث شهرک‌های مسکونی جدید با مشارکت ۵۰ مشاور شهرسازی خبره انجام شده است و راهکار دولت سیزدهم برای رفع بخشی از مشکلات مردم در بخش مسکن، شهرک‌سازی است.

تاکنون ۶۰ شهرک شناسایی شده و به تصویب رسیده و ۱۱ شهرک وارد مرحله آماده‌سازی و ساخت شده‌اند

​وی ادامه داد: نتایج بررسی مشاوران شهرساز و مسئولان، شناسایی حدود ۱۰۰ نقطه برای شهرک‌سازی بوده است که تاکنون ۶۰ شهرک شناسایی شده و به تصویب رسیده و ۱۱ شهرک وارد مرحله آماده‌سازی و ساخت شده‌اند.

مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن یادآور شد: سازمان ملی زمین و مسکن موفق شد در اخذ اراضی سایر دستگاه‌ها برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن ۵۹۰۰ هکتار اراضی را شناسایی کند و سند این اراضی برای تخصیص به تولید مسکن، اخذ شده است. همچنین با تلاش‌های انجام شده ۲۳ هزار هکتار زمین بخشی خصوصی برای ساخت مسکن شناسایی شد.

مالکی توافقات این سازمان را با دیگر دستگاه‌ها و بنیادها از جمله اقدامات دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: توافق خوبی با بنیاد مستضعفان، سازمان اوقاف، دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آزاد و همچنین بخش خصوصی و مردم انجام شده است تا زمین موردنیاز اجرای این طرح تامین شود که بخش عمده‌ای از آن هم اکنون تامین شده و مراحل ساخت واحدها نیز روند مناسبی دارد.

 ۱۵ هزار و ۹۲۱ تعرض از اراضی دولتی رفع شد

وی ادامه داد: این حجم از فعالیت‌های انجام شده حاکی از آن است که برای تامین اراضی نهضت ملی مسکن کارهای کارشناسی به دقت انجام شد و در این بخش به تمامی ظرفیت‌ها و تمامی مواردی که در ساخت مسکن مورد تاکید است، توجه شده است. در طول ۳ سال دولت سیزدهم ۱۵ هزار و ۹۲۱ تعرض از اراضی دولتی رفع شد که میزان رفع این تعرضات از اراضی دولتی معادل ۷ هزار و ۲۰۰ هکتار بوده است.

مالکی در پاسخ به پرسش خبرنگار «اقتصاد آنلاین» مبنی بر اینکه آیا دولت و یا سازمان ملی زمین و مسکن همچنان با وزارتخانه ها بر سر تخصیص زمین برای نهضت ملی مسکن دچار مشکل است و آنها سنگ اندازی می کنند؟ گفت: در گذشته به دو دلیل مقاومتهایی از سوی برخی دستگاه ها و وزارتخانه ها در این خصوص داشتیم.

وی افزود: دلیل اول این بود که دستگاه ها و وزارتخانه ها اعلام می کردند که ما طرح داریم و دولت به طرح های ما بی توجه است بنابراین یکی از دانشگاه ها از وزارت علوم اعلام می کرد که قصد تاسیس دانشگاه دارد و دولت نمی داند و تصور می کند که زمین ما زمین مازادی است.

مالکی خاطر نشان کرد: دلیل دوم هم این بود که موازی با طرح مسکن مباحث مولدسازی دولت پیش می رفت و دستگاهها این زمین را به عنوان پشتوانه پروژه ها در مولدسازی برده بودند که پروژه های خود را انجام دهد. سازمان ملی زمین و مسکن نیز برای ساخت مسکن شناسایی خود را انجام داده بود. اینجا بود که اختلاف پیش می آمد که یا مولدسازی دولت برود و یا اینکه طرح های توسعه ای و یا اینکه به سازمان ملی زمین و مسکن بدهند. این بود که اوایل تامین زمین برای نهضت ملی مسکن با دستگاه ها و وزارتخانه ها به اختلاف خوردیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: برای این موضوع ما راهکار پیدا کردیم. مولدسازی را در هیات عالی مولدسازی به جمع بندی رسیدیم هر آنچه را که ما قبل از اینکه در مولدسازی برود شناسایی کردیم برای مسکن برود. پس این موضوع رفع اختلاف شد.

وی ادامه داد: موضوع بعدی این شد که اگر دستگاهها طرح های توسعه ای دارند این طرح های توسعه ای را ارائه دهند تا سازمان ملی زمین و مسکن آنرا از دستور کار خارج کند. ما نمی خواهیم دستگاهی با مشکل مواجه شود و آموزش کشور را دچار مشکل کنیم تا مسکن احداث شود. تاکید رئیس جمهور فقید هم این بود که اگر طرح های توسعه ای داشتند با آنها به توافق برسیم و آنرا هم حل کردیم و مابقی را اخذ سند کردیم.

مالکی خاطر نشان کرد: اما با یک تفاوت سازمان ملی زمین و مسکن آمد و همکاران آن دستگاه ها را هم ذیمدخل کرد. بلاخره جامعه هدفی داریم که ثبت نام کرده اند و اعلام کردیم که اگر جامعه هدف هستید و شرایط را دارید و فاقد مسکن هستید اولویت با خود دستگاه باشد. این موضوع را دولت مصوب کرد. در تبصره الحاقی ماده ۱۹ آئین نامه اجرایی قانون تسریع کرد که اولویت با افراد واجد شرایط همان دستگاه باشد. هم انگیزه ایجاد شد و هم اینکه مشکل رفع شد.

این مطلب را از دست ندهید :   ساخت مسکن کارگران در این سه استان

وی ادامه داد: پس مشکل در طرح نهضت ملی مسکن با این دو ابتکار دولت حل اختلاف شد و الان مشکلی نداریم. الان در برخی دانشگاه ها و در اراضی خودشان ساخت و ساز می شود و حتی وزارت جهاد در اراضی خود اقدام به ساخت مسکن می کند.

در حال حاضر سامانه برای ثبت نام مجدد بسته است

او در پاسخ به این پرسش که آیا سامانه ثبت نام نهضت ملی مسکن با تامین اراضی برای ثبت نام‌های مجدد باز خواهد شد و امکان ثبت نام وجود دارد، گفت: در حال حاضر سامانه برای ثبت نام مجدد بسته است تا ثبت نام‌های قبلی مورد بررسی قرار بگیرد اما طبق تصمیم وزارت راه و شهرسازی قرار بر این است که در استان‌ها و مناطقی که تامین زمین انجام می‌شود، سامانه دوباره برای ثبت نام نهضت ملی مسکن باز شود.

مالکی در ادامه با بیان اینکه در صورت عدم ساخت و ساز در زمین‌های واگذار شده در موعد مقرر، قرارداد واگذاری فسخ می شود به برنامه مولدسازی در سازمان ملی زمین و مسکن اشاره کرد و افزود: مولدسازی سازمان در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بالغ بر ۲ همت بود که در برنامه اجرایی محقق نشد. برنامه امسال ۹۸ همت است که تا کنون ۶۰ همت شناسایی منابع داشتیم و ۳۵ همت محقق شد.

منبع : شهرخبر

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *