شهرداری مدعی شده که در پایتخت ۵ هزار واحد مسکونی میسازد، اما ساخت مسکن از سوی شهرداری آن هم در تهران با شائبههای زیادی همراه است.
به گزارش مجله خبری مسکن کیانبه نقل از تجارتنیوز، ساخت ۵ هزار واحد مسکونی از سوی شهرداری در تهران بسیار مبهم به نظر میرسد. طبق قوانین حوزه مسکن، شهرداری از نظر قانونی جایگاهی برای ساخت مسکن ندارد. بنابراین باید دید که ساخت این تعداد واحد مسکونی به چه طریقی و طی چه مدت زمانی انجام خواهد شد و نقش شهرداری در این میان چیست؟
به طور کلی باید در نظر داشت که ساخت مسکن آن هم در پایتخت با پیچیدگیهای بسیاری همراه است. در شهر تهران به استناد آمار رسمی منتشر شده با کمبود مسکن مواجه نیستیم اما در مقابل با افزایش آمار خانههای خالی روبهرو هستیم. از این رو شاید بهتر بود که شهرداری به عنوان متولی امور شهری در شناسایی صحیح خانههای خالی کمک کند تا واگذاری این خانهها تسهیل شود.کمبود زمین یکی از بزرگترین چالشهای پیشروی مسکن سازی در تهران است. حال این سوال مطرح میشود که شهرداری از چه طریقی قرار است زمینهای مورد نیاز را تامین کند؟ اگر شهرداری زمینی در تملک دارد، چرا آن را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار نمیدهد تا مشکل تامین زمین برای ساخت مسکن ملی تا حدودی مرتفع شود؟شهرداری اگر روی املاک و مستغلات خود برای ساخت مسکن حساب باز کرده، باید به این سوال پاسخ دهد که آیا دیگر قرار نیست املاک و مستغلاتش را از طریق بورس واگذار کند. یا اینکه قرار است با این روش هم املاکش را داشته باشد و هم اینکه ساز مسکن سازی را کوک کند؟
ساخت مسکن با تسهیلات شهرداری
بنا به گفته شهردار منطقه ۲ تهران، شهرداری قرار است در کنار ساخت ۵ هزار واحد مسکونی در تهران، در صورت نیاز به متقاضیان تسهیلات هم بدهد، اگرچه مشخص نیست این تسهیلات قرار است از کدام محل تامین شود. برخی از گمانهها این است که احتمالا شهرداری قرار است این اعتبارات را تامین کند. هر چند بانک شهر یکی از زیرمجموعههای شهرداری به حساب میآید، اما باید دید که این بانک توانایی تامین مالی پرداخت چه میزان تسهیلات را دارد.با نگاهی گذرا به تسهیلاتدهی حوزه مسکن در بانکها میتوان به این مهم دست یافت که در شرایط موجود بانکها از پرداخت تسهیلات مسکن به دلایل مختلف شانه خالی میکنند. حال باید دید شهرداری چگونه میتواند بانک متبوع خودش را مجاب به پرداخت تسهیلات مسکن کند که رقمی به نسبت بالایی هم دارد.
جذب سرمایهگذار با فرمول شهرداری
همانگونه که میدانیم طی سالهای اخیر مسکن با معضل کمبود سرمایهگذار مواجه است. حال شهرداری مدعی شده با رایزنی میخواهد برای ساخت ۵ هزار واحد مسکونی جذب سرمایهگذار کند. حال این سوال مطرح میشود که آیا از اهرم کمیسیون ماده ۱۰۰ و تسهیل امور انبوهسازان اقدام به جذب سرمایهگذار میکند؟بنا به گفته شهردار منطقه دو قرار است در صورت نیاز بخشی از ۵ هزار واحد مسکونی در منطقه دو ساخته شود. حال این سوال مطرح میشود که آیا در این منطقه نیاز به ساخت مسکن وجود دارد یا شناسایی خانههای خالی؟جالب است بدانیم که بنا به آمار رسمی اعلام شده بخش قابل توجهی از خانههای خالی در منطقه سعادتآباد یعنی همان منطقهای که شهرداری قرار است در آنجا خانه بسازد وجود دارد.وعده ساخت مسکن آن هم در منطقهای که از نظر شهرسازی و اقلیمی اشباع شده است، با چه منطقی صورت خواهد گرفت؟ شهرداری با این برنامه قرار است به چه هدفی دست یابد؟
دیدگاهتان را بنویسید