اگر دنبال خرید یا اجاره ملک اداری بوده باشید، احتمالا اولین سوالی که از شما پرسیده میشود این است: «ملک اداری» میخواهید یا «موقعیت اداری»؟ پس بهتر است تفاوتهای ملک اداری با موقعیت اداری را بدانید. تفاوتهایی که میتوانند بر تصمیمگیری شما برای خرید یا اجاره ساختمان اثرگذار باشند.
ملک اداری
املاک اداری، که معمولا به صورت آپارتمان هستند، به املاکی گفته میشود که شهرداری به آنها مجوز «اداری» داده باشد. از این املاک به صورت قانونی و رسمی میتوان برای راهاندازی دفاتر مختلف اداری استفاده کرد.
موقعیت اداری چیست؟
برخی از ساختمانهای مسکونی موقعیتشان در خیابانهای پرتردد یا بر خیابان است. این املاک با اینکه کاربری اداری ندارند، اما به خاطر موقعیتشان بسیار موردتوجه هستند و تحت شرایطی میتوان از این ساختمانها استفاده اداری نیز کرد. به همین دلیل به آنها املاک با موقعیت اداری گفته میشود. برای فعالیت اداری، علاوه بر استفاده از املاکی با کاربری اداری میتوان از املاک مسکونی که موقعیت اداری دارند نیز استفاده کرد.
شرایط فعالیت اداری در ملک مسکونی
شهرداری با توجه به طرحهای توسعه شهری به هر ساختمان مجوز اداری، تجاری یا مسکونی میدهد. بنابراین اجازه نمیدهد از آپارتمان مسکونی، استفاده اداری داشته باشید؛ حتی اگر ملک شما در موقعیت اداری باشد. به همین دلیل فعالیت اداری در ساختمان مسکونی ممنوع است. شهرداریها به شدت با این موضوع برخورد میکنند و تمامی دفاتری که در موقعیتهای اداری دایر شده باشند پلمب میشوند. اما قانون یک استثنا در نظر گرفته و به یک شرط اجازه میدهد شما از آپارتمان مسکونی خود استفاده اداری کنید. آن شرط این است که بخواهید در آپارتمانتان یکی از دفاتر زیر را راهاندازی کنید:
-
دفتر وکالت
-
مطب
-
دفتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق
-
دفتر روزنامه و مجله
-
دفتر مهندسی
دیدگاهتان را بنویسید