تاریخ امروز2 آذر 1403
سؤالاتی که از مشاور املاک از طرف مستأجران معمولاً پرسیده می‌شود این است که آیا مالک می‌توانند هر مبلغی را که خودش تشخیص دهد بابت خسارت کسر کند یا خیر ؟!

آیا صاحب‌خانه می‌تواند به‌عنوان خسارت، بخشی از ودیعه مستأجر را نگه دارد؟

سؤالاتی که از املاک  و مشاور املاک از طرف مشتریان خرید ملک یا مستأجران معمولاً پرسیده می‌شود این است که آیا مالک می‌توانند هر مبلغی را که خودش تشخیص دهد بابت خسارت واردشده به ملک اش از طرف مستأجر کسر کند یا خیر ؟!

مشاور املاک خوب علاوه بر اینکه امین خوبی برای طرفین دعوای باید باشد باید با قوانین نیز به خوبی آشنا باشد. همین نکته مشترک سبب بروز اختلاف بین همه‌ی موجرها و مستأجرها شده است. در مورد این موضوع که سؤال مستأجران می‌باشد ، در زیر به یکی از آن‌ها پاسخ‌خواهیم داد.

سوال مستأجر:

با سلام و ادب. مستأجر بوده‌ام والان تخلیه کرده‌ام. مالک مبلغی از پول رهن بنده را ابتدا به دلیل عدم تسویه قبوض برق و گاز نگه‌داشته است. اکنون بعد از تسویه قبوض ادعای خسارت به منزل می‌کند و حاضر نیست مبلغ مزبور را به بنده بپردازد. در ضمن بنده نیز اظهارنامه‌ای به ایشان ارسال کرده‌ام و وصول نیز شده است. بااین‌وجود حاضر به پرداخت پول بنده نیست. دو سؤال داشتم: 1- چنانچه به اظهارنامه پاسخ ندهد باید چه اقدامی کنم؟ البته شایان‌ذکر است که در اظهارنامه قید کرده‌ام که ده روز از ابلاغ اظهارنامه فرصت اقدام دارد. 2- ادعای خسارت و اثبات آن از چه طریقی انجام می‌گیرد؟

پاسخ کارشناس حقوقی:

متعاقب انقضای مهلت مقرر در اظهارنامه، می توانید نسبت به مطالبه مبلغ باقی‌مانده از ودیعه به‌علاوه خسارت تأخیر در پرداخت آن علیه موجر اقدام به طرح دعوا نمایید ؛ چه اینکه موجر این اجازه را ندارد تا راساً اقدام به نگه‌داشتن مبلغ ودیعه به بهانه‌های مختلف نماید.(مگر اینکه توافقات با مستأجر طور دیگری باشد.)
درصورتی‌که موجر ادعای وارد شدن خسارت به موردِ اجاره را داشته باشد، می‌بایست ابتدا مبلغ ودیعه را به صندوق دادگستری بسپارد و متعاقب آن با تأمین دلیل نمودن، در مورد خسارات وارده به ملک اقدام به طرح دعوای مطالبه خسارت علیه مستأجر بنماید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *