شهرک‌های مسکونی در ۱۰۰ نقطه کشور احداث می‌شود

 اراضی که دولت با هدف ساخت مسکن نهضت ملی به تعاونی ها یا متقاضیان مختلف واگذار کرده، در صورت تأخیر در مهلت اجرا و تکمیل نهایی باز پس گرفته شده و به متقاضیان جدید واگذار خواهد شد.

 

 

 

 

 

به گزارش مسکن کیان به نقل از شهرخبر اطلاعات نوشت: ارسلان مالکی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن دیروز در یک نشست رسانه ای با اعلام این مطلب گفت: سازمان ملی زمین و مسکن در تمامی قراردادهای منعقده با متقاضیان زمین مهلت تکمیل پروژه را قید می کند و چنانچه دریافت کننده زمین در مهلت نهایی موفق به پیشرفت و تکمیل پروژه مسکن نشود، بطور قطع اراضی واگذار شده ضمن طی تشریفات قانونی باز پس گرفته خواهد شد.

 وی گفت: از زمان عقد قرارداد واگذاری زمین به متقاضیان بین 3 تا 6 ماه مهلت برای اخذ مجوزهای ساخت و تأمین مقدمات اولیه در نظر می گیریم و برای فرآیند ساخت مسکن هم بسته به نوع پروژه های مسکن سازی بین 12 تا 36 ماه زمان تعیین می کنیم.

  مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن تأکید کرد: اگر شرکت های تعاونی یا متقاضیان اراضی در این فواصل زمانی موفق به تکمیل پروژه نشوند، بطور قطع اراضی واگذار شده به آنها باز پس گرفته خواهد شد.

وی در خصوص تعیین تکلیف اراضی واگذار شده‌ای که ساخت و ساز در آن‌ها انجام نشده است، گفت: با پیگیری‌های انجام شده در خصوص اراضی دولتی واگذار شده به طرح نهضت ملی مسکن، مالکان ۳هزار و ۵۲۲هکتار از اراضی که کار ساخت وساز را شروع نکرده‌اند، اخطار دریافت کردند.

مالکی گفت: ظرف 3 سال گذشته بالغ بر ۱۵۳هزار هکتار زمین در نقاط مختلف کشور شناسایی و تحصیل کرده ایم که از این میزان 110 هزار هکتار برای مسکن مورد مطالعه قرار گرفت.

به گفته وی، کارگروه های کارشناسی به دلایل مختلف فنی با ساخت مسکن در 31 هزار هکتار از این 110 هزار هکتار زمین مخالفت کرده اند و ۴۸هزار هکتار برای ساخت مسکن قطعی شده است.۱۸هزار هکتار از اراضی باقیمانده هم در حال بررسی و امکان سنجی ساخت مسکن است.معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به موازات این اقدام، کار مکان‌یابی و امکان سنجی احداث شهرک‌های مسکونی جدید  در 100 نقطه کشور با مشارکت ۵۰مشاور شهرسازی خبره آغاز شده که از این میزان تاکنون ۶۰شهرک به تصویب رسیده و ۱۱شهرک وارد مرحله آماده‌سازی و ساخت شده‌اند.

وی گفت: هم اینک ایجاد 5 شهرک جدید در استان آذربایجان شرقی، 5 شهرک در تهران، 4 شهرک در چهارمحال و بختیاری، 2 شهرک در خوزستان، یک شهرک در سمنان، 5 شهرک در فارس، 3 شهرک در قم، 3 شهرک در کردستان، 2 شهرک در کرمان، 4 شهرک در مازندران، 2 شهرک در گلستان و 2 شهرک در همدان در دست مطالعه است که برخی از این شهرک  ها به تصویب نهایی رسیده اند و در مرحله تدوین برنامه جامع ساخت مسکن و بارگذاری جمعیت قرار دارند.

مالکی با اشاره به اینکه در استان تهران از بین پنج شهرک مصوب شده، فرآیند ایجاد شهرک “اعتمادیه” در جنوب غربی تهران به مرحله نهایی رسیده است، گفت: مجموع زمین در نظر گرفته شده برای همه ۶۰ شهرک یاد شده ۱۵ هزار و ۵۰۹ هکتار است که برآورد می‌شود ۳۷۸ هزار واحد در آنها بارگذاری شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این سازمان ملی زمین و مسکن موفق به شناسایی و اخذ 5900 هکتار از اراضی بلااستفاده سایر دستگاه‌ها شده که برای توسعه ساخت مسکن تخصیص خواهند یافت.

همچنین ۲۳هزار هکتار زمین متعلق به بخش خصوصی برای ساخت مسکن شناسایی شده و برنامه مشارکت این بخش در پروژه های مسکن سازی تدوین شده است.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن افزود: در همین راستا توافق خوبی با بنیاد مستضعفان، سازمان اوقاف و دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آزاد و همچنین بخش خصوصی و مردم انجام شده است تا زمین موردنیاز اجرای این طرح تامین شود که بخش عمده‌ای از آن هم اکنون تامین شده و مراحل ساخت واحدها روند مناسبی دارد.

وی از فرایند آماده‌سازی یک هزار و ۵۷۰پروژه نهضت ملی مسکن توسط این سازمان خبر داد که هم اکنون در مراحل مختلف از جمله طراحی تا تصویب و کارشناسی قرار دارند و ادامه داد: ظرف 3 سال گذشته موفق به تأمین ۳۵هزار میلیارد تومان دارایی از طریق مولدسازی اراضی تحت اختیار سازمان ملی زمین و مسکن شده ایم و تا پایان امسال هم ۹۸هزار میلیارد تومان اعتبار جدید از مولد سازی به دست خواهیم آورد و صرف پیشرفت برنامه نهضت ملی مسکن در نقاط مختلف کشور خواهیم کرد.

مالکی درباره میزان سرمایه‌گذاری و مشارکت در پروژه‌های سرمایه‌گذاری که عواید حاصل از آن برای دهک‌های حمایتی نهضت ملی مسکن صرف خواهد شد، گفت: ۱۲۰هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه‌گذاری شناسایی شده است که طرح‌های برخی از آن‌ها آماده و به پروژه‌های اقتصادی تبدیل شده و در فراخوان‌های جداگانه آمده است. در این پروژه‌ها مشارکت بانک‌ها هم جدی است و بخشی از این سرمایه‌گذاری‌ها در رویدادی جداگانه معرفی خواهد شد.

منبع : شهرخبر

این مطلب را از دست ندهید :   شوک فیلترینگ به مسکن آنلاین
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *