شهر اندیشه را بیشتر بشناسیم
جغرافیای شهر
شهر اندیشه در غرب استان تهران و همجوار با استان البرز می باشد. این شهر در دشتهای جنوبی کوههای البرز قرار دارد. موقعیت جغرافیایی آن ۳۵ درجه و۴۲ دقیقه شمالی و ۵۱ درجه و ۲ دقیقه غربی است. زمین آن نسبتا هموار و ارتفاع آن از سطح دریا در نقاط مختلف از ۱۲۰۰ تا ۱۲۵۰متر است.
از لحاظ تقسیمات کشوری جزو شهرستان شهریار می باشد. سابقه فاز یک اندیشه به قبل از انقلاب بازمی گردد. این فاز از لحاظ ساختار با شهر های سنتی شباهت دارد. در حال حاضر فاز یک رسما از شهر اندیشه جدا شده و زیرمجموعه شهرداری شهریار می باشد. بنابر اکنون شهر اندیشه متشکل از ۵ فاز (فاز ۲ تا ۶) بوده و فاز یک جزو این شهر نمی یاشد.
فازهای پنج گانه اندیشه حدودا دارای ۱۴۰۰ هکتار مساحت می باشد. نقشه اندیشه شبیه به مثلث است. اضلاع جنوبی و غربی آن هریک در حدود ۵ کیلومتر و ضلع شمالی – شرقی آن حدودا ۶ کیلومتر طول دارند. از غرب همجوار با فردیس کرج از جنوب محدود به جاده ملارد ـ شهریار و از شرق محدود به جاده شهریار ـ کرج می شود. البته قسمت هایی از شهرهای شهریار و کرج (شهرک های صدف و کوثر) در این محدوده قرار دارند، لذا گاهی تسامحا جزو اندیشه معرفی می شوند.
موقعیت
شهر اندیشه غیر از مرز شرقی که معادن ماسه حد فاصل آن با شهر قدس هستند از اطراف کاملا متصل به شهرهای دیگر (کرج، شهریار و ملارد) می باشد. از جنوب متصل به شهرهای شهریار و ملارد، از غرب متصل به فردیس کرج و ازشمال با دیگر شهرک های کرج همجوار می باشد. فاصله اندیشه تا میدان آزادی تهران حدود 30 کیلومتر است. اما با امتداد یافتن مناطق مسکونی و صنعتی تهران به سمت غرب (تا وردآورد) عملا فاصله تهران و اندیشه به نصف رقم فوق تقلیل یافته است.
ویژگیهای جمعیتی
با توجه به این که این شهر نوبنیاد بوده و سابقه چندانی ندارد جمعیت آن عموما مهاجر بوده و اکثرا از تهران یا شهرهای مجاور به این شهر آمده اند. بافت جمعیتی متشکل از اقوام مختلف ایران بوده و از لحاظ درآمد بیشتر در محدوده دهکهای میانی و بالاتر می باشند. عمده ساکنین از کارکنان ادارات و کارخانجات بزرگ و یا افراد مستقل شاغل در مناطق صنعتی غرب استان تهران می باشند. طبق آخرین آمارهای رسمی جمعیت این شهر بیشتر از ۱۲۰ هزار نفر می باشد.
آب و هوا
اگرچه از لحاظ جغرافیایی این شهر در محدوده اقلیم گرم و خشک قرار دارد لاکن مجاورت آن با کوهپایه های جنوبی البرز و قرار داشتن آن در مسیر بادهای معروف شهریار علاوه بر آن که منجر به آن شده که در اغلب ایام سال از هوای پاک و مطبوعی برخودار باشد همچنین در بسیاری از روزهای بهار و تابستان و بخشی از پاییز، وزش بادهای مذکور که از روی کشتزارهای استانهای البرز و قزوین عبور می کنند لطافت و خنکای مطبوعی در هوای شهر ایجاد می کنند. بنابر این تا حدودی آب و هوای آن ییلاقی می باشد. البته در موارد محدودی که سکون هوا پیش می آید نفوذ گرد و غبار معادن ماسه (واقع در شرق اندیشه) و حتی بعضا بوی آزاردهنده کارخانه آسفالت سازی وضعیت ناهنجاری پدید می آورد.
زیر ساختها
علی رغم جدید بودن شهر از لحاظ اغلب زیر ساختها وضعیت نسبتا مناسبی وجود دارد.
1- تمامی معابر فعال شهر جدول کشی و آسفالت می باشد.
2- در تمام نقاط آب، برق، گاز و تلفن وجود دارد. (قبلا مشکل فشار آب وجود داشت لیکن اکنون این مشکل کاهش یافته است)
3- آنتن دهی همراه اول و ایرانسل مناسب است.
4- اینترنت به صورت دایال آپ،ADSL ، بیسیم و وایمکس در دسترس می باشد اما هزینه اینترنت پرسرعت نسبت به کرج و تهران گران است.
۵- مهمترین کمبود زیر ساختی شهر راههای ارتباطی با تهران می باشد. ارتباط مستقیم با مترو وجود ندارد. علی رغم چهار بانده شدن جاده ارتباطی با تهران (محور چیتگر- شهریار)، هنوز در شروع و پایان ساعات کاری ترافیک سنگین مشاهده می شود. البته پروژه شش بانده کردن این محور و ایجاد تقاطع غیر همسطح در مهمترین گلوگاه آن در حال اجرا است و همچنین برنامه اتصال بزرگراه شش بانده شهریار- کرج به اتوبان تهران – کرج در محل گرمدره نیز در حال پیشرفت می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید